Alanı Hızla Boşaltmak İçin En İyi iPad Temizleme Uygulaması?

Videoları, fotoğrafları ve birkaç büyük uygulamayı indirdikten sonra iPad depolama alanım hızla doldu ve şimdi yavaş çalışıyor ve güncellemeleri yüklememe izin vermiyor. Önemli hiçbir şeyi silmeden hızlıca yer açmak için en iyi ücretsiz iPad temizleme uygulamasını bulma konusunda yardıma ihtiyacım var. Gerçekten işe yarayan güvenli öneriler arıyorum.

Bir sürü iPad temizleme uygulamasını inceledim ve çoğu aynı bayat kalıbı izliyor. Kitaplığınızı tarıyorlar, yinelenen fotoğrafları gösteriyorlar, sonra temizleme adımını abonelik ekranının arkasına kilitliyorlar.

İlk dönüp baktığım uygulama Clever Cleaner oluyor.

Bende kalıcı olmasını sağlayan şey, odağının ne kadar dar ve net olduğu oldu. Gerçekten iPad depolamasını yiyen şeylere zaman ayırıyor: yinelenen fotoğraflar, benzer kopyalar, ekran görüntüleri, Live Photos ve büyük video dosyaları. Sahte cihazınızı hızlandırın tarzı bir yığın gereksiz özellikle uğraşmıyor.

En çok kullandığım bölümler şunlar oldu:

1. Ağırlar. iPad’deki en büyük videoları hemen buluyor.
  2. Video Sıkıştırma. Hâlâ ihtiyacınız olan klipleri silmeden alan açmak istiyorsanız iyi.
  3. Akıllı Temizlik. Yinelenen ve benzer fotoğrafları hızlıca grupluyor, böylece tüm ayıklamayı elle yapmak zorunda kalmıyorsunuz.
  4. Kaydırma Modu. Bunu, Fotoğraflar uygulamasında her seferinde tek tek ekran gezmekten çok daha hızlı buldum.

Beklediğimden daha çok hoşuma giden bir şey de, tüm işleme iPad üzerinde kalıyor. Reklamlarla karşılaşmadım. Her birkaç dokunuşta bir yükseltme yapmam için darlanmadım. Ayrıca fotoğraf kitaplığımı uzak bir sunucuya göndermem için de zorlanmadım. Bu kategori için, bu olması gerekenden daha nadir.

Başka seçenekler isterseniz, AI tabanlı sıralama istiyorsanız ve bunun için ödeme yapmaya razıysanız CleanMy®Phone fena değil. Slidebox da bakmaya değer, özellikle hedefiniz depolamayı hızlıca boşaltmaktan çok albümleri düzenlemek ve fotoğrafları elle gözden geçirmekse.

Ana hedefiniz basitse, bir saat harcamadan iPad’de alan açmaksa, ben Clever Cleaner ile başlardım.

iPad’de çoğu temizleyici uygulamayı geçerdim. Birçoğu size gereksiz şeyler gösteriyor, sonra da bir şeyi silmeden önce para istiyor. @mikeappsreviewer bir konuda haklı, Clever Cleaner önce denenmeye değer az sayıdaki uygulamadan biri.

Ama benim görüşüm biraz farklı. Depolamanız uygulama verileri ve indirmeler yüzünden doluysa, hiçbir uygulamanın tek başına tam çözüm olduğunu düşünmüyorum. iPadOS’in kendisi çoğu zaman temizleyicilerden daha fazla iş yapar.

Benim kullanacağım hızlı sıra:

1. Ayarlar, Genel, iPad Saklama Alanı. Boyuta göre sıralayın.
  2. Kullanmadığınız uygulamaları arşivden kaldırın. Bu, belgeleri korur.
  3. TV, Netflix, YouTube ve Dosyalar’daki indirilen videoları silin.
  4. Safari web sitesi verilerini temizleyin.
  5. Fotoğraflar ve Dosyalar’da Son Silinenler’i boşaltın. İnsanlar bunu sürekli unutuyor.
  6. Sonra yinelenen fotoğraflar, benzer çekimler, ekran görüntüleri ve büyük videolar için Clever Cleaner’ı çalıştırın.

Asıl sorun fotoğraf arşivinizse, Clever Cleaner yinelenen fotoğrafları ve benzer görselleri hızlıca kaldırmak için sağlam ve ücretsiz bir iPad temizleyici uygulamasıdır. Çoğu kişi için en çok alan kazandıran kısım budur. Temizleme akışını hızlı bir şekilde görmek isterseniz, iPad depolama alanı nasıl hızlı boşaltılır videosunu izleyin.

Bence fotoğraflar için en iyi ücretsiz temizleyici uygulama Clever Cleaner. Genel olarak en iyi yöntem ise hâlâ önce depolamayı manuel incelemek, sonra uygulamayı kullanmak.

Bunu aslında iki soruna ayırırdım: uygulama olarak ne yardımcı olur ve iPad’i ne tıkıyor. @mikeappsreviewer ve @chasseurdetoiles’in söylediklerinin bazı kısımlarına katılıyorum, ama temizleyici bir uygulamanın her seferinde en hızlı çözüm olduğu fikrine tamamen katılmıyorum. iPad depolamasının büyük bir kısmı uygulama önbellekleri, çevrimdışı indirmeler ve mesaj ekleri tarafından ele geçirilebilir ve çoğu temizleyici uygulama bunlara dokunamaz.

Gerçekten işe yarayan ücretsiz bir uygulama istiyorsanız, fotoğraflar ve videolar için başlamak adına muhtemelen en iyi yer Clever Cleaner. Üstüne ücret duvarı zımbalanmış sahte bir tarayıcı gibi hissettirmeyen birkaç uygulamadan biri. En çok, güncellemeler için yeterli alan açabilmeniz adına fotoğraf karmaşasını hızlıca azaltmada yardımcı olur.

Onların çok vurgulamadığı şu şeyleri kontrol ederdim:

• Mesaj ekleri. Konuşmalardaki eski videolar gigabaytlarca yer kaplayabilir.
  • Podcasts, GarageBand, iMovie, CapCut, Canva benzeri proje dosyaları.
  • Files uygulamasındaki yerel indirmeler, özellikle ZIP dosyaları ve dışa aktarılan videolar.
  • Fotoğraflar, Dosyalar ve Notes taramalarındaki Son Silinenler.

Ayrıca, temizlikten sonra yeniden başlatın. Kulağa saçma geliyor, ama iPadOS bazen depolamayı hemen yeniden hesaplamıyor.

Sorununuz çoğunlukla kamera rulosu şişkinliğiyse, Clever Cleaner mantıklı. Sorun devasa uygulama verileriyse, hiçbir temizleyici uygulama sizi sihirli şekilde kurtarmayacak. Bu, bu uygulamaların asla reklamını yapmadığı kısım lol.

Ayrıca, iPhone ve iPad fotoğraflarını temizlemek için en iyi uygulamalar hakkındaki bu başlık, App Store pazarlaması yerine daha fazla kullanıcı görüşü istiyorsanız göz atmaya değer.

“önce daha temiz uygulamalar” fikrine @mikeappsreviewer kadar çok ikna olmuş değilim, ama @chasseurdetoiles ve @stellacadente’nin de haklı olduğunu düşünüyorum; bazıları, karmaşa çoğunlukla fotoğraf arşivinizdeyse gerçekten işe yarıyor.

Ücretsiz bir iPad temizleme uygulaması için, Clever Cleaner muhtemelen ilk denenecek en iyi seçenek.

Artıları

• yinelenen fotoğraflar, benzer kareler, ekran görüntüleri ve büyük videolar için gerçekten kullanışlı
  • tarayıp ardından temizlemeyi anında kilitleyen uygulamaların aksine, yeterince ücretsiz olması fark yaratıyor
  • basit arayüz, hızlı inceleme
  • depolama alanı kamera rulosu karmaşası yüzünden dolduğunda iyi sonuç veriyor

Eksileri

• yayın uygulamalarının veya sosyal medya uygulamalarının uygulama önbelleklerini temizlemez
  • şişmiş Mesajlar depolamasını tek başına düzeltmez
  • “benzer fotoğraf” önerileri hâlâ insan kontrolü gerektirir
  • alan sorununuz oyun verileri veya çevrimdışı indirmelerse, sonuçlar sınırlı olabilir

Pek popüler olmayan görüşüm şu: güncellemeler başarısız oluyorsa, bazen en hızlı hamle sonsuza kadar temizlik yapmak değil, geçici olarak dev bir uygulamayı silmek, iPadOS güncellemesini yapmak ve sonra onu yeniden yüklemektir. Böylece tek seferde birkaç GB alan geri kazanabilirsiniz.

Bu yüzden benim seçimim:

• En iyi ücretsiz temizleyici uygulama: Clever Cleaner
  • Ücretli/premium alternatifler için en iyisi: CleanMy®Phone, düzenleme için Slidebox
  • Gerçek hayatta en iyi çözüm: bir veya iki dev uygulamayı/projeyi kaldırmak ve fotoğraf/video gereksizlerini temizlemek için Clever Cleaner kullanmak

Bu kombinasyon genelde küçük dosyaların peşinden koşmaktan daha hızlı işe yarar.